Parteneriat academic româno-austriac pentru studii de istorie balcanică

ISSEE_antet

INZ_Viena

Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române a semnat, în data de 27 februarie 2018, un acord de parteneriat Institutul de Istorie Modernă și Contemporană al Academiei Austriece de Științe. Semnarea a avut loc cu prilejul vizitei la București a acad. Oliver Jens Schmitt, vicepreședinte al Academiei Austriece de Științe.

În cadrul Institutului de Istorie Modernă și Contemporană al Academiei Austriece de Științe funcționează, începând din anul 2017, un Centru de Studii Balcanice condus de acad. Oliver Jens Schmitt.

În baza acestui acord vor fi realizate proiecte și publicații comune, înlesnind colaborarea dintre balcaniștii români și austrieci.

„Această colaborare este cu atât mai benefică în perspectiva apropiatului Congres de internațional de studii sud-est europene, care va avea loc la București în zilele de 2-7 septembrie 2019, unde Academia Austriacă de Științe va organiza mai multe sesiuni științifice. Studiile sud-est europene au atât la București, cât și la Viena o tradiție centenară, care se cuvine continuată într-o strânsă cooperare. Acest acord este expresia acestui deziderat“ declară dr. Andrei Timotin, directorul Institutului de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române.

Andrei Timotin

Dr. Andrei Timotin, directorul Institutului de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române

Oliver-Jens-Schmitt_RR Cultural

Acad. Oliver Jens Schmitt, vicepreședinte al Academiei Austriece de Științe

 

Lasă un comentariu