Expoziție itinerantă la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române

„Arheologie și politică − cele două narațiuni referitoare la monumentul Tropaeum Traiani între Adamclisi și Heidelberg“

Sâmbătă, 2 octombrie 2021, orele 11-18, Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan“ al Academiei Române și Institutul de Arheologie Clasică al Universității din Heidelberg, Germania, prezintă expoziția intitulată „Arheologie și politică: cele două narațiuni referitoare la monumentul Tropaeum Traiani între Adamclisi și Heidelberg“.

Expoziția va avea loc la sediul Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române (strada Henri Coandă nr. 11, sector 1, București). Intrarea este liberă.

Catalogul expoziției − redactat în limbile germană, engleză și română – poate fi descărcat de la adresa https://books.ub.uni-heidelberg.de/propylaeum/catalog/book/739.

În aceeași zi, dr. Polly Lohmann, curator al colecției de antichități a Universității din Heidelberg, va susține, începând cu ora 14, comunicarea cu titlul „From Adamclisi to Heidelberg: The First World War and the Plaster Casts of the Tropaeum Traiani in Heidelberg”. Menționăm că la organizarea expoziției de la Institutul de Arheologie din București, dr. Polly Lohmann a colaborat cu dr. Adriana Panaite, cercetător în cadrul Sectorului de Arheologie Greco-Romană și Epigrafie.

Vernisajul expoziției a avut loc în clădirea „Heuscheuer“ din Heidelberg (11-12, 18-19 septembrie) și apoi a fost prezentată la Muzeul Efes din Viena (26 septembrie), la Universitatea Babeș-Bolyai și la Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca (28 septembrie) și în Piața Huet din Sibiu (30 septembrie). De la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan“ din București, expoziția va ajunge la Facultatea de Istorie a Universității din București (4 octombrie) și la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța (6 octombrie).

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: