Dumitru-Dorin Prunariu, invitat special la Astrofest 2022

Dumitru-Dorin Prunariu, membru de onoare al Academiei Române, primul român care a realizat un zbor în spaţiul cosmic și al 103-lea în lume, este invitatul special al festivalului național al astronomiei și explorării spațiale, Astrofest 2022. Manifestarea științifică și educativă se va desfășura sâmbătă, 7 mai 2022, în Parcul Crângași din București, între orele 11 și 22.

Dumitru-Dorin Prunariu în timpul antrenamentelor în imponderabilitate. Credit: Dumitru-Dorin Prunariu

Organizatorii Astrofest 2022, revista Știință&Tehnică și Asociația Science&Technology, împreună cu partenerii instituționali și colaboratorii, propun o serie de evenimente care se adresează publicului de orice vârstă și preocupări profesionale: experimente științifice, prezentări de roboți și de rachetomodele, observații astronomice, spectacole, concerte, întâlniri și discuții pe diverse teme din știință, ateliere tematice, conferințe, tehnologii inovative, lansări de carte, filme de animație și diverse instalații de artă, cum ar fi muzica algoritmică generativă folosind concentrația de particule de praf din aer sau o instalație de artă în care persoanele curioase vor putea auzi nivelul de bunăstare al plantei și mișcările ei traduse în sunete.

Programul complet al evenimentelor Astrofest 2022 este disponibil la adresa https://www.stiintasitehnica.com/astrofest-2022-7-mai-parcul-crangasi-bucuresti/?fbclid=IwAR0ErpZP3DAp6nRjy8CmV9SrkbcLprxld_0sKXIvTUBhfOncduvjeyn9VsI

În 2022 se împlinesc 41 de ani de la istoricul zbor al cosmonautului român Dumitru-Dorin Prunariu. Misiunea spațială la care a participat s-a desfășurat în perioada 14-22 mai 1981 la bordul navei cosmice sovietice Soyuz-40 şi al staţiei orbitale de cercetare ştiinţifică Saliut-6. În anul 2011, Academia Română l-a ales pe Dumitru-Dorin Prunariu membru de onoare, drept recunoaştere a extraordinarei sale performanţe umane şi ştiinţifice. Dr.ing.cosmonaut Dumitru-Dorin Prunariu este președintele Comisiei de astronautică şi aeronautică din cadrul Secției de științe tehnice a Academiei Române.

Lasă un comentariu