SEMNARE PROIECT: ICT – Centru interdisciplinar de specializare inteligentă în domeniul chimiei biologice

Institutul de Chimie „Coriolan Drăgulescu“, Filiala Timișoara a Academiei Române, anunță semnarea acordului de cofinanțare a Proiectului „ICT – Centru interdisciplinar de specializare inteligentă în domeniul chimiei biologice“. Documentul a fost semnat în data de 17 iulie 2020 de directorul general al Institutului, doamna Otilia Costișor, reprezentat legal al Proiectului, în prezența domnului Adrian Mariciuc, Secretar de Stat la Ministerului Fondurilor Europene.

Proiectul (Cod SMIS:127952) este cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa 1, Proiecte de infrastructuri de cercetare pentru instituții publice de CD/universități – Secțiunea F 2018, Cod apel: POC/448/1/1/Mari infrastructuri de CD.

Acest proiect contribuie la crearea unei infrastructuri de interes național care va facilita integrarea Romaniei la infrastructura de cercetare European EU – OPEN SCREEN (Platforma de Screening Open Access pentru Chimia Biologică) din Roadmap-ul aprobat de Forumul de Strategie Europeană privind Infrastructurile de Cercetare (European Strategy Forum on Research Infrastructures – ESFRI).

Valoarea proiectului este de 42.587.899,61 lei și include lucrări de reabilitare a unor clădiri având ca finalitate amenajarea la standarde internaționale a laboratoarelor și achiziționarea de aparate și echipamente robotizate de ultimă generație.

Institutul de Chimie Timișoara al Academiei Române a fost înființat în cadrul Academiei Române, în anul 2001, prin Hotărârea de Guvern nr. 1366/27.12.2001, răspunzând nevoilor de cercetare avansată în domeniul chimiei din spațiul sud-vestic al țării. În urmă cu doi ani, prin Hotărârea Guvernului nr. 1021/21.12.2018 institutul a primit numele academicianului „Coriolan Drăgulescu“, reputat chimist bănățean, cofondator al Facultății de Chimie industrială din cadrul Politehnicii din Timișoara. Între direcțiile principale de cercetare ale Institutului de Chimie „Coriolan Drăgulescu“ se înscriu chimia compușilor organici, compuşii anorganici şi hibrizi, proiectarea moleculară asistată de calculator.

Lasă un comentariu