Cercetarea din Academia Română – pe locul 2 în România și pe locul 676 în lume

O analiză recentă publicată la începutul lunii mai 2020 pe platforma de evaluare a performanței științifice Scimago Institution Rankings (SIR) situează Academia Română pe locul 676 în lume și pe locul 2 în România, din cele 38 de instituții care au îndeplinit criteriile minime de evaluare. Locul întâi în clasamentul SIR al instituțiilor din România este ocupat de Institutul de Științe Spațiale (locul 671 în lume).

Poziția Academiei Române este rezultatul evaluării performanțelor științifice realizate de ansamblul institutelor și centrelor de cercetare coordonate de Academia Română. Evaluarea și clasificarea au fost realizate cu ajutorul unui indicator compozit care combină trei seturi distincte de coordonate referitoare la performanța cercetării (50% din scorul final; pe baza datelor Scopus), randamentul inovării (30%) și impactul asupra societății Scimago Institution Rankings luând în considerare a instituții de cercetare din întreaga lume, atât publice, cât și private.

Într-un clasament separat al primelor 10 institute de cercetare din România realizat de SIR se regăsesc două institute ale Academiei Române: Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni“ din Iași, situat pe locul 3, și Institutul de Chimie Fizică „Ilie Murgulescu“ din București, locul 7.

Academia Română ocupă de asemenea locul 2 în România în ceea ce privește performanța cercetării, locul 6 în topul inovării, condus de Institutele „Petru Poni“ și „Ilie Murgulescu“ ale Academiei Române, și de asemenea locul 6 în în topul referitor la impactul societal.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: