Radu Rey, membru de onoare al Academiei Române, premiat de Institutul Internațional de Inginerie și Tehnologie

Prof.dr. Radu Rey, membru de onoare al Academiei Române (2019), a fost unul dintre cei doi laureați ai Premiului științific pe anul 2023 acordat de Institutul Internațional de Inginerie și Tehnologie (IETI).

Juriul a justificat acordarea acestui premiu profesorului Radu Rey, astfel: „pentru contribuții remarcabile la inovarea modelelor durabile în zonele montane și rurale, implicarea în implementarea de proiecte legate de zonele montane și rurale, furnizarea de servicii pe termen lung pentru managementul zonelor montane și rurale, educație și dezvoltare ecologică, și pentru recunoașterea pe scară largă de către comunitățile internaționale și naționale”.

Prof.dr. Radu Rey a devenit astfel primul român care a fost distins cu premiul IETI.

Într-o scrisoare adresată profesorului Radu Rey, distincția reprezintă „o dovadă a influenței dumneavoastră semnificative în comunitatea științifică globală”, a precizat prof.dr. Gabriel Xiao-Guang Yue, editor fondator al publicației IETI Transactions on Data Analysis and Forecasting (iTDAF), editor-șef al Jurnalului pentru Societatea Viitoare și Educație (JFSE) și membru fondator al Institutului Internațional de Inginerie și Tehnologie (FFIETI).

Al doilea laureat al Premiilor IETI pe anul 2023 a fost prof.dr. Jinde Cao, Universitatea Southeast, China, pentru „contribuții fundamentale în domeniul modelelor matematice, al analizei dinamice și al teoriei controlului diverselor sisteme în rețea și al rețelelor dinamice complexe cu aplicațiile lor în inginerie, precum și pentru contribuții remarcabile în ceea ce privește colaborările internaționale”.

Anul acesta s-a desfășurat a opta ediție a premiilor științifice IETI. Până în prezent, premiile IETI au fost acordate unui număr de 20 de personalități științifice din toată lumea.

Institutul Internațional de Inginerie și Tehnologie (IETI) este o organizație academică internațională nonprofit, nereligioasă și nonpolitică, formată din șase laureați ai premiului Nobel, trei laureați ai premiului Turing, un laureat al medaliei Fields, trei laureați ai premiului Wolf, doi laureați ai medaliei John Bates Clark, un laureat al bursei MacArthur, un laureat al premiului Oscar și un laureat al premiului internațional King Faisal, peste 200 de academicieni și peste 50 de bursieri ACM/IEEE. Mai multe detalii sunt disponibile la adresa https://www.ieti.net/index.aspx.

Lasă un comentariu