„100 de inovatori români“

BCS-crop3Acad. Bogdan Simionescu, Vicepreședinte al Academiei Române.
Credit foto: dr.ing. Dumitru-Dorin Prunariu, membru de onoare al Academiei Române

Institutul Cultural Român și Universitatea Politehnica din București au prezentat luni, 12 martie 2018, volumul „100 de inovatori români“, de autorii Sorin Avram, Emanuel Bădescu, Cristian Român și, în calitate de autor coordonator, Mihai Vișinescu. Au participat personalități academice, reprezentanți de seamă din peisajul științific și tehnic românesc contemporan, profesori, cercetători, studenți, jurnaliști. Din partea Academiei Române a luat cuvântul acad. Bogdan Simionescu, Vicepreședinte al Academiei Române.

Volumul „100 de inovatori români“, publicat la Editura Institutului Cultural Român, a fost prefațat de Basarab Nicolescu, membru de onoare al Academiei Române, din care cităm:

Departe de ariditatea unui dicționar obișnuit, autorii au ales o cale potrivită: cea a unui veritabil spectacol transdisciplinar al inteligenței și creativității personalităților române sau de origine română, de la literatură la știință, de la tehnică la filozofie, de la estetică la fizica teoretică.

Între cei o sută de inovatori români prezentați în volum se află Dimitrie Cantemir, Mihai Eminescu, Dumitru Daponte, Iuliu Popper, Nikola Tesla, Urmuz, Pius Servien, Nichita Stănescu, Justin Capră și Laurențiu Popescu.

Evenimentul s-a desfășurat în amfiteatrul „Radu Voinea“ al Politehnicii bucureștene în cadrul expoziției de invenții și inovații intitulată „100 de ani de inventică românească“.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: