Centrul de Dezvoltare Rurală Durabilă al Academiei Române, Filiala Timișoara – Program POSDRU destinat tinerilor din mediul rural

Centrul de Dezvoltare Rurală Durabilă al Academiei Române – Filiala Timișoara, în parteneriat cu Fundația „Ioan Slavici“, a deschis cursurile de formare antreprenorială a tinerilor din mediul rural în proiectul Îmbunătățirea calității resurselor umane din mediul rural – Regiunea V Vest în domenii nonagricole, în cadrul programului POSDRU.

Prima serie, formată din 14 persoane, tineri neangajați din rural, județul Timiș, urmează cursurile și aplicațiile practice susținute de cercetătorii Centrului de Dezvoltare Rurală Durabilă al Academiei Române. Tematica aparţine domeniului formării antreprenoriale în vederea deschiderii de către tineri de afaceri în mediul rural, având ca obiectiv procesarea produselor agricole, activități agroturistice, servicii destinate segmentelor din aval și amonte de producție agricolă, toate fiind subordonate scopului general de dezvoltare rurală, prin diversificarea economiei rurale generatoare de valoare adăugată.

Următoarele serii de cursanți se vor deschide în lunile martie și aprilie în județele Arad, Caraș-Severin și Hunedoara. Cursurile destinate participanților din județul Hunedoara vor avea loc la Centrul pentru Dezvoltare Durabilă din zona Hațeg-Retezat al Academiei Române din comuna General Berthelot.

Corespondenţă transmisă de Agnes Bus

Curs1

Curs2

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: