Apel al Academiilor lumii pentru solidaritate globală în contextul pandemiei cu noul coronavirus (Covid-19)

InterAcademy Partnership – IAP a lansat vineri, 27 martie 2020, un apel către comunitatea științifică internațională privind importanța vitală a eforturilor comune care trebuie depuse în vederea atenuării răspândirii coronavirusului în toate teritoriile.

IAP îndeamnă țările să coopereze, să utilizeze și să-și împărtășească cele mai bune dovezi științifice prin acțiuni rapide și coordonate.

Apelul este semnat de membrii comitetului director al InterAcademy Partnership: Volker ter Meulen, președinte IAP, Depei Liu, președinte IAP și co-președinte al rețelei academice IAP pentru Sănătate, Margaret Hamburg, co-președinte al rețelei academice IAP Sănătate, Krishan Lal și Cherry Murray, co-președinți ai rețelei academice IAP pentru Știință, Masresha Fetene și Richard Catlow, co-președinți ai rețelei academice IAP pentru Politici.

Raportul emis de InterAcademy Partnership pentru solidaritate globală în contextul pandemiei cu noul coronavirus poate fi consultat la adresa interacademies.org/59487/IAP-Communiqu-on-COVID19.

Structura InterAcademy Partnership – IAP este rețeaua globală alcătuită din peste 130 de academii naționale de știință, medicină și inginerie din întreaga lume. Ea a fost lansată oficial în martie 2016, pe baza a trei rețele academice globale existente anterior. În IAP, academiile colaborează pentru a sprijini rolul special al științei și eforturile de a căuta soluții la problemele cele mai dificile din lume. În special, IAP folosește experiența liderilor din domeniile științei, medicinei și ingineriei din întreaga lume pentru a promova politici sănătoase, a îmbunătăți sănătatea publică, a promova excelența în educația pentru știință și pentru a atinge alte obiective de dezvoltare. Mai multe detalii despre IAP sunt disponibile la adresa interacademies.org.


Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: