Ziua internaţională a pădurilor

21 martie este Ziua internaţională a pădurilor. Cu prilejul acestei celebrări la nivel mondial, InterAcademy Partnership − IAP, entitate din care face parte și Academia Română, lansează o nouă campanie media de conștientizare a importanței pe care o au pădurile în viața noastră.

Credit: IAP

Organizația Națiunilor Unite a instituit această sărbătoare pentru a creşte gradul de conştientizare asupra gestionării, conservării şi dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, în beneficiul generaţiilor prezente şi viitoare. Țările lumii sunt încurajate să desfășoare acțiuni pentru reconstituirea pădurilor de toate tipurile, cum ar fi organizarea unor campanii de plantare a arborilor.

Structura InterAcademy Partnership este rețeaua globală alcătuită din peste 130 de academii naționale de știință, medicină și inginerie din întreaga lume. Ea a fost lansată oficial în martie 2016, pe baza a trei rețele academice globale existente anterior. În IAP, academiile colaborează pentru a sprijini rolul special al științei și eforturile de a căuta soluții la problemele cele mai dificile din lume. În special, IAP folosește experiența liderilor din domeniile științei, medicinei și ingineriei din întreaga lume pentru a promova politici sănătoase, a îmbunătăți sănătatea publică, a promova excelența în educația pentru știință și pentru a atinge alte obiective de dezvoltare. Mai multe detalii despre IAP sunt disponibile la adresa http://www.interacademies.org/.

Biroul de comunicare al Academiei Române


Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: