100 de ani de la înființarea Institutului de Istorie „George Barițiu“ din Cluj-Napoca – conferință internațională

Academia Română – Filiala Cluj-Napoca, prin Institutul de Istorie „George Barițiu“, organizează, în perioada 2-5 februarie 2020, conferința internațională „Istoria și scrisul istoric azi: opțiuni metodologice, paradigme, agendă“. Manifestarea este dedicată sărbătoririi a 100 de ani de la înființarea Institutului de Istorie „George Barițiu“ din Cluj-Napoca. Deschiderea conferinței va avea loc luni, 3 februarie 2020, ora 9, în Aula Universității „Babeș-Bolyai“ din Cluj-Napoca.

Conferința este organizată pe 17 secțiuni tematice și reunește 119 prezentări. Evenimentul de marcare a centenarului institutului cuprinde și prezentări ale demersurilor de cercetare, expoziții ale volumelor editate și cu fotografii privind activitățile realizate. Programul integral al conferinței este disponibil la adresa http://www.conference2020.history-cluj.ro/

Întemeiat la data de 2 februarie 1920 Institutul de Istorie „George Barițiu“ din Cluj-Napoca este cel mai vechi institut din România dedicat cercetării istoriei și disciplinelor sale conexe. În prezent, proiectele institutului vizează numeroase direcții de cercetare: istoria spațiului românesc și central-european, cu accent pe istoria Transilvaniei din Evul Mediu până în perioada contemporană, studierea și interpretarea documentelor referitoare la Revoluția de la 1848, mișcarea națională a românilor din Transilvania în perioada 1849-1918, filosofia, cultura și religia în gândirea românească a secolului XX.

Biroul de comunicare al Academiei Române

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: