Vizita delegației Academiei Chineze de Științe Sociale la Academia Română

În perioada 10-13 aprilie 2019 s-a aflat  la București o delegație a Academiei Chineze de Științe Sociale (CASS), formată din șase oameni de știință. Delegația a fost condusă de prof. Gao Peiyong, vicepreședinte al CASS cu rang de vice ministru.

Scopul vizitei a fost discutarea unor noi modalități de colaborare între specialiștii români și chinezi cu deosebire în domeniile economiei, sociologiei și științelor juridice, precum și posibilități de colaborare în cadrul „Belt and Road Initiative“ și „cooperarea 16+1“.

În data de 11 aprilie delegația a fost primită la Academia Română de acad. Bogdan C. Simionescu, vicepreședinte, acad. Răzvan Theodorescu, vicepreședinte, acad. Lucian Liviu Albu și prof. Gheorghe Zaman, membru corespondent al Academiei Române.  

Delegația chineză a fost alcătuită din

  • prof. Gao Peiyong, vicepreședinte CASS
  • prof. Lin Wei, vicepreședinte CASS și profesor la Universitatea Academiei Chineze de Științe Sociale
  • prof. Zhang Yi, director al Institutului Național de Dezvoltare Socială
  • dna Jin Zhe, director al Diviziei Europa și Asia Centrală din cadrul Biroului de Cooperare Internațională
  • dl Du Jiang, asistent de cercetare, Institutul de Științe Economice
  • dl Wu Xi, ofițer de program, Biroul de Cooperare Internațională

După un dejun oferit de acad. Bogdan C. Simionescu la Clubul Oamenilor de Știință, delegația chineză a participat la o masă rotundă, organizată la Casa Academiei, cu tema „Belt and Road Initiative and 16+1 cooperation“.  Au participat reprezentanți ai Institutului Național de Cercetări Economice „Costin C. Kirițescu“ și Institutului de Sociologie și Institutului de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu“.

În timpul ședinței au fost prezentate institutele de profil ale Academiei Române, reprezentanții acestora exprimându-şi interesul pentru tema dezbătută și stabilind, de comun acord cu reprezentanții Academiei Chineze de Științe Sociale, posibile teme de colaborare în viitor.

În încheiere au avut loc discuții libere privind probleme ridicate de cercetătorii de la Institutului Național de Cercetări Economice și de la Institutul de Sociologie și Institutul de Cercetări Juridice.

Sala de Prezidiu a Academiei Române
Întâlnire între delegația chineză și acad. Bogdan C. Simionescu, acad. Răzvan Theodorescu, vicepreședinți ai Academiei Române, acad. Lucian Liviu Albu și prof. Gheorghe Zaman, membru corespondent al Academiei Române.  

Credit foto: Alina Bianca Bălan

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: