„Lexicografia academică românească. Provocările informatizării“ | Workshop | 23-24 mai 2019, Filiala din Iași a Academiei Române

Departamentul de lexicologie – lexicografie din cadrul Institutului de Filologie Română „A. Philippide” al Academiei Române organizează în perioada 23-24 mai 2019, a opta ediție a workshop-ului „Lexicografia academică românească. Provocările informatizării“.

Lucrările workshop-ului se vor desfășura la Filiala din Iași a Academiei Române, Bulevardul Carol I, nr. 8.

Manifestarea științifică are ca obiectiv diseminarea rezultatelor cercetării lexicografice, prezentarea instrumentelor și a resurselor existente pentru redactarea – și în format electronic – a dicționarelor academice. O secțiune specială va fi dedicată prezentării altor proiecte de cercetare legate de tematică.

Nu se percepe taxă de participare. Cheltuielile pentru deplasare vor fi suportate de participanți.

Organizatorii precizează că timpul acordat unei comunicări este de 30 de minute, cu tot cu discuțiile aferente. Lucrările selectate, vor fi publicate în volum la o editură consacrată. Persoanele interesate de tema acestui workshop pot asista sau participa de la distanță, prin intermediul Skype.

Dacă doriți să participați cu o lucrare trebuie să trimiteți titlul și rezumatul comunicării (de maximum 200 de cuvinte, în limba română), o bibliografie minimală și date privind afilierea dumneavoastră, la adresa de email lexicoiasi@gmail.com, până la data de 1 mai 2019. Veți primi răspunsul până la data de 10 mai 2019.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: