Acad. Florin Gheorghe Filip – vizită academică în China

Acad. Florin Gheorghe Filip, președintele Secției de știința și tehnologia informației a Academiei Române, a vizitat în perioada 17-22 septembrie 2018 două importante instituții academice din China: Academia Chineză de Științe și Universitatea Academiei Chineze de Științe. Vizita a fost efectuată ca urmare a invitației primite din partea acad. Y. Shi, director al Key Laboratory of Big Data Mining and Knowledge Management (KLBDMKM) și Research Center on Fictitious Economy and Data Science (RCFEDS) din cadrul Academiei Chineze de Științe, a P. Qinghua, președinte al Comitetului de organizare al Western China International Fair (WCIF) de la Sichuan, ediția a 17-a, și a prof. G. Kou, decan al School of Business Adiministration, South Western University of Finance and Economy.

În perioada 17-19 septembrie, acad. Florin Gheorghe Filip s-a aflat la Key Laboratory of Big Data Mining and Knowledge Management, Beijing, unde a susținut două conferințe. Prima conferință, intitulată „Romanian I&CT Sector: A Possible Registration of Birth Certificate“ a oferit cu deosebire informații de natură istorică, în care a prezentat etapele unirii tuturor românilor și a amintit sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, precum și formarea Academiei Române. Aceasta a fost completată cu un istoric al domeniului IT, nominalizarea precursorilor acestui sector în România și prezentarea Programului de informatizare a țării din 1967. Cea de-a doua conferință, „DSS: Modern Trends and Enabling Technologies“, a avut un caracter strict științific, circumscris noilor tehnologii.

Cu acest prilej a avut loc Ceremonia de numire a acad. Florin Gheorghe Filip „Scientific advisor“ al celor două centre de cercetare: KLBDMKM și RCFEDS.

 

În data de 18 septembrie acad. Filip, alături de prof. Svetozar Margenov, membru al Academiei Bulgare de Științe, s-au aflat în vizită la Universitatea Academiei Chineze de Științe (UCAS), unde s-au întâlnit cu prof. Su Gang, vicepreședinte al Universității, prof. Shi Yong, director al Research Center on Fictitious Economy & Data Science din cadrul Academiei Chineze de Științe și dr. Y. Xie, directorul biroului de „Cooperare internaţională“ al UCAS, care au prezentat strategia Universității de coordonare a sistemului de învățământ tehnic cu cercetarea şi cu sectorul de business.

Intalnire UCAS_1

Vizita la UCAS

Vizita în China a continuat la Chengdu, capitala provinciei Sichuan. În perioada 20-22 septembrie, acad. Filip a participat la lucrările conferinței „Countries Business Cooperation Development“ și Forumului „Digital Economic Cooperation and Development“, unde a susținut comunicarea în plen: „From P. Drucker’s Moron to Computer-based Cognitive Systems“. Ambele conferinţe au fost organizate în cadrul programului „The Belt and Road“.

Chengdu B&R Digital Forum 2

Prezentarea în plen la Digital EconomicCooperation Cooperation and Cooperation Forum

Ultima zi a vizitei a fost consacrată întâlnirilor cu prof. Gang Kou decanul School of Business Administration din cadrul Southwestern University of Finance and Economics din Chengdu, și cu Xiaogun Cai, vicepreședintele Chengdu Association for Science and Technology și au vizat posibile colaborări viitoare.

Informații obținute prin amabilitatea acad. Florin Gheorghe Filip

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: