Întâlnire româno-georgiană la Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române

Întâlnire româno-georgiană la Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române

Informații obținute prin amabilitatea dr. Andrei Tiomotin,
directorul Institutului de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române

Institutul de Studii Sud-Est Europene al Academiei Române a primit marți, 25 septembrie 2018, vizita delegației Academiei de Științe a Georgiei.

Întâlnirea a avut ca scop conceperea unui program bilateral de cercetare și constituirea unei comisii interacademice de istorie româno-georgiană, pe teme de istorie medievală, modernă și contemporană. În cadrul acestui program bilateral vor fi realizate studii privind moștenirea bizantină în spațiile caucazian și sud-est european. Între temele vizate de program se numără: Antim Ivireanu și introducerea tiparului în Georgia, Georgia și România în perioada Primului Război Mondial, relațiile româno-georgiene în perioada postbelică.

La întâlnire au luat parte, din partea română, patru cercetători din Institutul de Studii Sud-Est Europene: Andrei Timotin, directorul Institutului, Andrei Pippidi, membru corespondent al Academiei Române, Daniel Cain și Florin Țurcanu, precum și Ovidiu Cristea, directorul Institutului de Istorie „N. Iorga“, și cercetător Cristina Diac, din partea Institutului Național pentru Studiul Totalitarismului. Din programul bilateral de cercetare vor mai face parte cercetătoarele Ioana Feodorov și Oana Iacubovschi, de la Institutul de Studii Sud-Est Europene.

 

20180925_153241

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: