Un bust al lui Mihai Eminescu la Biblioteca Academiei Române

Eminescu_1Un bust al poetului Mihai Eminescu a fost amplasat la intrarea cititorilor, în Cupola de sticlă a Bibliotecii Academiei Române, ca urmare a donației făcute de Asociația Culturală Curtea de Argeș.

Bustul, realizat în ipsos patinat (35 x 50 x 120 cm), este replica statuii turnate în bronz de sculptorul Adrian Radu, originalul urmând a fi amplasat în fața Centrului de Cultură și Arte din Curtea de Argeș.

Inițiativa și coordonarea acestui proiect cultural destinat omagierii poetului național aparțin academicianului Gheorghe Păun, președinte al Asociației Culturale Curtea de Argeș și redactor șef al revistei „Curtea de la Argeș“.

Replica în ipsos patinat a fost donată de artist Asociației Culturale Curtea de Argeș, care a hotărât donarea ei către Academia Română și a propus instalarea în Cupola de sticlă a Bibliotecii Academiei Române.

Sculptorul a donat Bibliotecii Academiei Române și o placă cu efigia și semnătura poetului George Topîrceanu, amplasată de asemenea la intrarea cititorilor. Originalul în bronz va fi așezat pe peretele aceluiași Centru de Cultură și Arte din Curtea de Argeș.

Eminescu_3

Eminescu_2

Credit foto: Alina Bianca Bălan

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: