Editura Springer felicită un cercetător român pentru un volum publicat în 2014

coperta-w300Volumul Improving Disaster Resilience and Mitigation – IT Means and Tools, editat de o echipă de specialiști aflați sub coordonarea prof. Horia-Nicolai Teodorescu , membru corespondent al Academiei Române, directorul Institutului de Informatică Teoretică al Academiei Române și profesor la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, a fost printre cele mai populare cărți electronice publicate de prestigioasa editură Springer.

Statisticile realizate de Springer și menționate în Book Performance Report 2015 arată că s-au înregistrat 6.079 de descărcări ale capitolelor. Datele actualizate pentru momentul de față (11 iulie 2016) arată că numărul descărcărilor, în cei doi ani care s-au scurs de la publicare, a depășit 7.500.

Volumul Improving Disaster Resilience and Mitigation – IT Means and Tools (ISBN: 978-94-017-9135-9) a fost publicat pe 11 iulie 2014 și i-a avut ca editori pe Horia-Nicolai Teodorescu, Alan Kirschenbaum, Svetlana Cojocaru și C. Bruderlein.

Cartea are propria pagină de prezentare pe website-ul Springer aici.

Trebuie precizat faptul că volumul a fost elaborat în urma grantului Advanced Research Workshop -SPS (NATO) acordat în cadrul Academiei Române Filiala Iași. Workshop-ul NATO organizat în urmă cu doi ani de zile a fost deschis printr-o alocuțiune rostită de acad. Bogdan C. Simionescu, iar auditoriul a fost format din personalități de seamă ale culturii științifice românești.

Material preluat după „Ziarul ştiinţelor“, autor: Cătălin Mosoia

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: