Emisie filatelică „Academia Română – 150 de ani“

Romfilatelia marchează aniversarea Academiei Române printr-o emisiune de mărci poștale intitulată „Academia Română, 150 de ani“.

Cele două valori ale emisiunii, timbrul cu valoarea nominală de 5,00 lei și colița dantelată cu valoarea nominală de 8,00 lei, fac trimitere către clădirea Academiei Române, cu fațada și detaliile ornamentale. Logoul aniversar, cât și zeița Minerva, elemente prezente pe coliță și plicul prima zi a emisiunii, asigură o prezentare grafică unitară și accentuează simbolistica și importanța evenimentului aniversar.

Emisiunea este completată de un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre, minicoala de 6 timbre + 3 viniete și colița dantelată.

Amănunte, inclusiv caracteristici tehnice, sunt disponibile pe site-ul Romfilatelia:
http://romfilatelia.ro/ro/academia-romana-150-de-ani/.

În comunicatul de presă Romfilatelia afirmă:
„În cel mai recent proiect al său, Romfilatelia sărbătorește prin marca poștală o frumoasă aniversare a celui mai înalt for de reflecție și creație intelectuală, literară și artistică a poporului român.

La împlinirea unui secol și jumătate de existență, emisiunea de mărci poștale Academia Română, 150 de ani marcheză aniversarea unei instituții de prestigiu – reper național și model în societatea românească, al cărei rol este, fără îndoială, acela de a apăra identitatea culturală. Elementele filatelice ale emisiunii pot fi achiziționate începând de luni, 4 aprilie a.c., de la magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

De-a lungul timpului, numeroși membri ai Academiei Române s-au regăsit pe mărcile poștale naționale, îmbogățind patrimoniul filatelic cu români remarcabili, ale căror genii au rămas adânc impregnate în spiritul și identitatea țării și poporului nostru.

Aceste emisiuni filatelice valoroase au cuprins un număr important al elitelor prestigioasei instituții, mai exact 113 membri, reprezentanți de seamă din numeroase domenii: literatură, istorie, artă, filozofie, chimie, fizică, matematică, inventică, biologie, sociologie, cercetare etc. Sunt personalități marcante, care au dăruit României un valoros tezaur cultural, istoric și științific, români de excepție pe care timbrul, simbol național, a fost onorat să-i cinstească.

La ceas aniversar, emisiunea de timbre Academia Română, 150 de ani se alătură proiectelor care păstrează vii memoria și realizările acestor români eminenți și sărbătorește un moment special din existența supremei instituţii de cultură şi de ştiinţă a României.“

Timbrele, colița dantelată și plicul prima zi vor putea fi achiziționate de la magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara începând cu ziua de luni, 4 aprilie 2016.

Acad_Rom_150_emisie filatelica

Academia Romana, 150 de ani_Romanian Academy, 150 years

 

 

 

 

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: