Lansarea proiectul internaţional SupraChem Lab la Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” din Iaşi al Academiei Române

La Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” din Iaşi a fost lansat proiectul internaţional „SupraChem Lab – Laboratory of Supramolecular Chemistry for Adaptive Delivery Systems – ERA Chair initiative”, proiect finanţat în cadrul Programului European Horizon 2020, cel mai ambiţios program de susţinere a cercetării şi inovarii iniţiat de către Comisia Europeană.

Lansarea a avut loc vineri, 17.07.2015, la sediul institutului, în prezenţa mai multor personalităţi din mediul academic, reprezentanţi ai mediului de afaceri, precum şi ai administraţiei publice locale. Proiectul se bucură de susţinerea unor membri marcanţi ai comunităţii ştiinţifice internaţionale, printre care Profesorul Jean-Marie Lehn, laureat al premiului Nobel pentru chimie în anul 1987.

Proiectul SupraChem Lab îşi propune stimularea cercetării de excelenţă din Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” Iaşi prin înființarea unui grup de lucru în domeniul chimiei supramoleculare, în cadrul colectivului Centrului de Cercetari Avansate pentru Bionanoconjugate şi Biopolimeri (IntelCentru).

În alocuţiunea din deschiderea manifestarii, dr. Anton Airinei, directorul institutului, a ţinut să sublinieze importanţa acestui proiect pentru vizibilitatea Institutului de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” din Iaşi, fiind unicul proiect de acest tip (Horizon 2020 – ERA Chair Innitiative) câştigat până acum de România.

La rândul său, acad. Bogdan C. Simionescu a prezentat contextul în care a apărut ideea acestui proiect, pe fondul creării şi dezvoltării în cadrul institutului a Centrului de Cercetări Avansate pentru Bionanoconjugate şi Biopolimeri (IntelCentru):

„Un proiect bun e ca o casă: pentru a o construi îţi trebuie un plan bine pus la punct, materiale de bună calitate şi oameni înalt calificaţi”.

Prezentarea susţinută de dr. Teodora Rusu, managerul proiectului SupraChem Lab, a vizat implementarea etapizată a proiectului, precum şi o sumă de elemente tehnice şi manageriale.

Detalii suplimentare despre acest proiect se pot accesa la adresa web:
www.intelcentru.ro/suprachem_lab

Despre activitatea şi perspectivele IntelCentrului a vorbit şi dr. Mariana Pinteala, şeful centrului şi coordonatorul proiectului SupraChem Lab, care a pus un accent deosebit pe dezvoltarea resursei umane din departamentul pe care îl conduce în cadrul Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni”.

Această reuşită recentă a cercetătorilor ieşeni vine să confirme o dată în plus statutul de institut de excelenţă în cadrul Academiei Române al Institutului de Chimie Macromoleculară „Petru Poni”, precum şi desemnarea institutului drept unul dintre principalii „actori” ai României pe „scena” cercetării internaţionale, conform monitorizării şi cuantificării realizate de Institutul pentru Informare Ştiinţifică ISI Thomson (Philadelphia, USA).

Corespondenţă de cercet. dr. Fulga Tanasă,
Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni“

SONY DSC

Acad. Bogdan C. Simionescu, Vicepreşedinte al Academiei Române

SONY DSC

Dr. Anton Airinei, directorul Institutului de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” Iaşi

SONY DSC

Dr. Mariana Pinteala, şeful Centrului de Cercetari Avansate pentru Bionanoconjugate şi Biopolimeri (IntelCentru) şi coordonatorul proiectului SupraChem Lab

Dr. Teodora Rusu - managerul proiectului-1Dr. Teodora Rusu, managerul proiectului SupraChem Lab

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: