Luni, 2 februarie 2015, a avut loc Adunarea Generală Anuală, convocată conform art. 7 din Regulametnul de organizare al Institutului. Anul acesta se împlinesc, totodată, 95 de ani de la înființarea Institutului de Istorie din Cluj, mai precis în 2 februarie 1920, când, odată cu solemnitatea inaugurării Universității din Cluj, Regele Ferdinand I al României anunța că acordă o subvenție de 400.000 lei pentru înființarea unui institut de cercetare în care să se studieze onest și temeinic istoria Transilvaniei și a românilor în general.
Tocmai de aceea, în ultimii ani s-a instituit tradiția ca Adunarea Generală să se convoace pe 2 februarie, sau cât mai aproape de această dată, fiind astfel un fericit prilej de rememorare a istoriei și tradiției de cercetare a Institutului și, desigur, de bilanț al activității științifice pentru fiecare an încheiat.
Ca în fiecare an, principalul punct al ordinii de zi l-a reprezentat raportul anual al Direcțiunii și Consiliului Științific, în care s-au trecut în revistă rezultatele științifice pe anul 2014, s-a evaluat stadiul programelor de cercetare aflate în derulare și s-au aprobat proiectele noi de cercetare care încep din anul 2015.
Directorul Institutului, prof. dr. Nicolae Edroiu, membru de onoare al Academiei Române a prezentat raportul de activitate managerial-științifică al Institutului în ansamblul său, punctând principalele repere, acestea fiind completate de rapoartele pe departamente, prezentate de directorul adjunct științific și de către secretarul consiliului științific. În urma dezbaterilor, rapoartele au fost aprobate cu votul unanim al Adunării Generale.
Corespondență trimisă de CS III, dr. Iosif Marin Balog,
secretarul Consiliului Științific din Institutul de Istorie „George Barițiu“
Prof. dr. Nicolae Edroiu, membru de onoare al Academiei Române, Directorul Institutului de Istorie „George Bariţiu“
Sala de Consiliu a Institutului de Istorie „George Bariţiu“ al Academiei Române