„Pod de reviste“ între Curtea de Argeş şi Chişinău, realizat de doi academicieni cu vocaţie editorială

Podul de revisteAcademicianul Gheorghe Păun, alături de o delegaţie a revistei „Curtea de la Argeş“, al cărei mentor este, s-au deplasat, la începutul lunii noiembrie, în Basarabia, unde a avut loc o nouă întâlnire în cadrul proiectului cultural „Podul de reviste“.

Proiectul „Podul de reviste“ a fost iniţiat în toamna anului 2011, la Chişinău, şi este rodul colaborării dintre doi academicieni cu vocaţie şi pasiune editorială: acad. Gheorghe Păun, redactor-şef al revistei „Curtea de la Argeş“, şi acad. Nicolae Dabija, membru de onoare al Academiei Române şi membru al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, redactor-şef al celebrei reviste „Literatura şi Arta“.

Cele două reviste pot fi citite atât în format tipărit, cât şi on-line, la adresele:
„Curtea de la Argeş“: www.curteadelaarges.ro
„Literatura şi Arta“: http://www.literaturasiarta.md/

Acad. Gheorghe Păun a fost însoţit de mai mulţi colaboratori: Maria Mona Vâlceanu, George Rotaru, Lucian Costache, George Baciu, Ion Năstăsoiu. Gazde au fost acad. Nicolae Dabija, Vlad Darie, director MOLDPRESS, actriţa Ninela Caranfil.

Au avut loc întâlniri la Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, unde au fost prezentate reviste şi cărţi, între care antologia „Columna românismului“, Ed. Bibliostar, 2014, cuprinzând autori de pe ambele maluri ale Prutului.
Cu acest prilej s-a desfăşurat şi premierea câştigătorilor celei de a şaptea ediţii a Festivalului de Poezie Patriotică pentru elevi şi studenţi.

Membrii delegaţiei au vizitat Mănăstirea Suruceni, unde odihneşte Dionisie Erhan, episcop al Argeşului în 1940-1941, şi Mănăstirea Condriţa, cu o biserică subterană care aminteşte de Corbii de Piatră din apropierea Curţii de Argeş.

Între planurile de viitor a apărut ideea de a ridica un bust al episcopului Dionisie Erhan, la Suruceni, ca iniţiativă comună, argeşeano-chişinăuană.

Noi întâlniri „Podul de reviste“ vor fi organizate la Curtea de Argeş şi la Chişinău – prima dintre ele, pe Argeş în Sus, în primăvara anului 2015.

Publicitate
%d blogeri au apreciat: